16/02/2008

Nagu liblikad valguse poole...

Tuttav kutsus mind kuulama Briti valgustatuse õpetaja ja psühholoogi Dave Oshana loengut "Ärgates iga päev uue "minana"". Dave Oshana on noor mees, kes praegu väga populaarne nii Inglismaal kui Soomes. Tallinnas oli ta teist korda. Siin on tekkinud tema Eesti organisatsiooni tuumik.

Oshana ütleb, et sisenedes materiaalsesse maailma unustab hing oma tõelise olemuse. Autentne vaimne õpetaja aitab õpilasel taastada tema algset eesmärki. Valgustatud eluviis harmoniseerib kõiksuse jõude. Ta soovitab alustada ühenduse loomisest loodusega, öeldes: "Juurdu jalgadega sügavale maasse ja ühine taeva kõrgeima osaga".

Tema meetod kannab nimetust Oshana energy-work. See on energiakanaleid avav ja tšakraid tervendav liikumismeditatsioon. Oshana sõnul peatab see ego poolt toksiliste mõtete ja emotsioonide saatmise kehasse ning muundab välise negatiivsuse. Transmissiooni meditatsioon omakorda rahustab ego ja loob selge, õndsa meele.

Tänane kahetunnine loeng oli mõeldud sissejuhatuseks järgmisel nädalalõpul toimuvale intensiivkursusele "Tundes valgustatust igas keharakus", kuhu läheb peaaegu kogu saalitäis kuulajatest, kes olid enamasti noored inimesed. Selle kursuse kohta ütleb Oshana: "Vaatleme täiesti laiahaardelise vaimse õpetuse olulisi valdkondi: transmissioon (energeetiline abi), õpetus (mõistmine), energy-work (sisemine puhastamine), elustiili alased nõuanded (juhtnöörid) ja teenimine (andmine, jagamine). Valgustatus on see, mida te tahate, kuna ta toob kaasa teadlikkuse sellest, kes te tõeliselt olete. Kuid valgustatusega kaasneb täielik vastutus oma elu eest, igaühe elu eest – kogu kõiksuse eest."

Olen mõnikord mõtelnud, et noorte vaimsete õpetajate esilekerkimine maailma eri paikades on omamoodi vastus sellele, et just noored on praeguses elukirevuses, infohulgas ja pidevas sekeldamises, chillimises ja hängimises teistest vanuserühmadest rohkem iseenese olemuse otsingutel. Mingil hetkel tekib neis vajadus leida endale vaimne juht, õpetaja, guru - ja nii suunduvadki nad teda otsima. Ja kuigi valgustatu puhul pole vahet ealt vana ja noore vahel, on noortel otsijatel ehk mingi vajadus leida just omavanune eeskuju, oma teel kuhugi jõudnu. Nähes õnnelikku, vabalt voolava eluenergiaga inimest, tõmbuvad nad tema poole nagu liblikad valguse poole. Ja tegelikult on see tore. Sest vahel on nii väga vaja, et keegi soovitab nagu Oshana: "Mõtiskle enne magamaminekut oma kõrgeimate vaimsete kavatsuste üle. Ärkad erksana ja oled valmis andma oma parimat."

Internetis on Dave Oshana kohta palju materjali, siin on üks tema blogidest. Ja siia hakkab kujunema midagi eestikeelset.

2 comments:

  1. Tere!

    Väga ilus! Kas Dave võiks panna Teie poolt kirjutatu üles oma kodulehele koos tõlkega inglise keelde?

    Kõike kaunist,
    Lia

    ReplyDelete
  2. Tere, Lia!
    Aitäh lugemast.
    Võib küll panna, viitega blogile.
    Loodan, et teie seltskonnal läheb hästi.:)

    ReplyDelete