21/03/2008

Georg Otsa kuulates


Täna saanuks Georg Ots 88-aastaseks. Mäletan teda sellest ammusest ajast, kui ta käis meie koolis koos teiste "Estonia" artistidega kontserte andmas. Tihti laulis ta siis koos Viktor Gurjeviga. Alati eesti keeles.

Täna otsisin mõnda ilusat eestikeelset laulu tema esituses YouTube´ist. Leida oli vähe. Pikka aega on ülal olnud ainult väga uduse pildiga laul muusikalist "Mees la Manchast". Tegin siiski rõõmsa avastuse, et üks Otsa fänn on sel aastal üles pannud ka Pali Raczi aaria Kalmani operetist "Mustlaspriimaš" eestikeelse esituse, kõrval asjalik laulja elulugu ja märkus, et ehk pole eesti keel just kõige parem laulmiseks, kuid selle laulja esituses kõlab väga hästi.

Vene keeles on YouTube´is palju Georg Otsa esitatust. On ka vanemaid nõukogude estraadilaule. Soome keeles on soomlastele südamest armas "Saaremaa valss", üht-teist veel.
Mister X ja Deemoni aariad on pälvinud vaimustunud kiidusõnu väga mitmest rahvusest inimestelt.

Üks kommentaator ütleb "Mees la Manchast" aaria kohta, et see on imeline esitus ja imeline laulja. Ja huvitav kummaline keel. Jah, Georg Otsa esituses võiks eesti keelt YouTube´is palju rohkem kõlada. Küll leiduks vaatajaid/kuulajaid. Teda armastati ju paljudes maades. Siinne foto on ühe Saksamaal ilmunud väljaande kaanelt.

Georg Ots – Laul Tallinnast on siin paraku vene keeles. Panin just selle laulu, sest see on mu kodulinnast, taustaks mu noorusaja linnavaated.

1 comment:

  1. Täna oli rõõm märgata, et sellest postitusest möödunud aja jooksul on YouTube'i lisandund palju laule Georg Otsa esituses nii eesti kui ka vene keeles, ka kauneid ooperiaariaid itaalia keeles. Väga tore!

    ReplyDelete