24/04/2008

Jackson Hole läbi lukuaugu

Täna märkasin, et Jackson Hole´i on lumi tagasi tulnud. Ei olnud enam ammu vaadanud, mis seal toimub. Vahepeal igatahes käisid inimesed juba lühikeste käistega ja eelmisel sügisel paigaldatud pargimuru haljendas. Aga ilmad paistavad seal muutlikud olevat.

Siin on mõned lumised pildid veebikaamerast, mida mulle meeldib vaadata. Küllap on see omamoodi lukuaugust piilumise või vastasmaja aknasse vaatamise efekt. Aga Jackson Hole asub teisel pool maakera, on ilmselt seal kandis väga tavaline väikelinn täiesti tavalise keskväljakupargiga ja inimestega, kes sellest linnakesest kuhugi kaugele ära ihkavad. Igatahes suur osa neist.

Grace Metalious on taoliste USA väikelinnade kohta öelnud, et need on piisavalt suured, et majutada kõiki inimlikke voorusi ja pahesid, ning küllalt väiksed, et muutuda keelepeksu- ja skandaalimülkaks. Mulle siiski tundub, et selle veebikaamera linn elab hästi.

Olen seda kaamerat jälginud vist juba paar aastat. Kõigepealt paelus, kuidas park säras jõulutuledes.

Olen näinud, kuidas hommikuti lund roogiti, kuidas tuli kevad, kuidas linnarahvas koosolekuid ja laatu ning iga laupäeva hommikust turgu on korraldanud. Näinud, kuidas mullu suvel uus väravakaar ehitati, kuidas turistid pidevalt ennast selle juures pildistamas käivad.

Hämmastavalt ilusad on hommikused päikesetõusud mägede tagant. Vahel käivad varesed või tuvid aknalaual kaamera ees istumas ja poseerivad pargi taustal. Mõnikord on kaugusse viiv tänav pilvedes ja udus, teinekord paistavad mäed selgesti. Suvel on pargipuudel lehtedes ka haldjaid näha, mõned neist nagu teaksid, kus kaamera on ...

Kõik see kokku on Jackson Hole, väikelinn USA-s.

No comments:

Post a Comment