19/04/2008

Leebus


Blogides on tihtipeale juttu uuematest eneseabiraamatutest. Mina tahaksin aga meenutada ühte eesti keeles kümme aastat tagasi ilmunut. Selles on 100 väikest, kuid olulist soovitust elamiseks.

Õigupoolest sada asja, mis väärivad meeldetuletamist, sest nagu enamik tarkusi ja nõuandeid, mis seda tüüpi raamatutes kirjas, on ka need tegelikult kuskilt juba varem kuuldud, teada, võib-olla meis endis peidus ja ootavad aega, mil me neid uuesti märkame ja kasutusele võtame, elus järele proovime.Iseennast rohkem usaldama hakates. Sest tegelikult oleme me palju targemad, kui ise arvata oskame, ainult et meil ei ole aega, vahel ka tahtmist seda mõista ja avastada.

Tänapäeva ruttavas, rahmeldavas, inimesi ja loomi alla ajavas kiirustavas maailmas meeldib mulle eriti selle raamatu kolmas soovitus: "Loobu mõttest, et leebed, lõõgastunud inimesed ei saa olla suurepärased tegude inimesed".

Lugejale tuletatakse meelde, et "hirmunud, meeletu mõtlemine võtab tohutul hulgal energiat ja imeb meie elust välja loomingulisuse ja motivatsiooni." Ja seda ka, et alati on olemas "suurepärane võimalus ümbritseda end mõningate lõõgastunud, rahulike ja hellade inimestega... Nad on rahul sellega, mida teevad ja on oma ala asjatundjad."

Kõige olulisem: "Kui sul on see, mida sa tahad (sisemine rahu), siis oled sa vähem meeletu oma tahtmistes, vajadustes, soovides ja muredes. Niisiis on kergem kontsentreeruda, keskenduda, eesmärke saavutada ja anda teistele."

Tsitaadid on Richard Carlsoni raamatust "Ära lase pisiasjadel üle pea kasvada ... ja need kõik on pisiasjad. – Lihtsad moodused, kuidas takistada pisiasjadel sinu üle võimust võtmast."

Niisiis: rahmelda vähem, saavutad rohkem.

No comments:

Post a Comment