21/11/2008

Üheksa korda mõõda...

Aknaga sai nüüd ühele poole. Esmaspäeval sai käidud firmas, et klaasivahetust tellida. Kontoris öeldi, et teisipäeval saadetakse mõõtja, kellele tuleb sularahas tasuda 250 krooni (lisaks firmale aknapaketi eest makstavale rahale). Küsimusele, et kas standardpaketi puhul on ikka mõõtmine vajalik, vastati: "Me mõõdame alati."

Mõõtja käis, pani paketi suuruse kirja. Reedel tuli paketti vahetama. Ennäe, toodud pakett osutus 4 sentimeetrit kitsamaks ja ei katnud aknaava ära. Mis mõõtmisest kasu?

Aga mees väitis, et tema andis kontorisse õige arvu, kontoris kirjutatud see tellimuse esitamisel valesti. Kokkulepitud ooteajale lisandus veel kolm tundi, siis jõudis kohale õiges suuruses pakett ja aken sai paari minutiga korda. Aga kontori lohakusest tingitud venitamise eest ei kippunud mulle keegi 250 raha tagasi maksma...

Mis oleks olnud kergem, kui paketi ülemõõtmine enne kohale toomist. Ju ei teadnud aknapanijad vanatarkust, et üheksa korda mõõda, üks kord lõika. Aga sel juhul muutub ju mõõtmise tasu mõttetuks.

No comments:

Post a Comment