19/02/2009

Mida naised salgavad?


Enamasti väidavad naissoost isendid, et nemad küll nii palju arvutimänge ei mängi kui mehed. Samuti arvatakse, et teismelised mängivad rohkem kui täiskasvanud.

Koostöös Sonyga uuris rühm teadlasi kompanii serveriandmeid rohkem kui 400 000 mängija kohta. Tegemist oli RPG mänguga (Everquest 2 MMORPG), mida võib eesti keeli vist rollimänguna käsitada.

Tuli välja, et naised ei mängi kuigi meelsasti oma sookaaslastega. Ühes ajavööndis elutsejad mängivad koos meelsamini kui erinevates ajavööndites elavad. Ka teevad mängides koostööd meelsamini üksteisele lähemal elavad inimesed.

Mängijate keskmine vanus oli 31 aastat. Teismelisi poisse oli, kuid nad polnud kuigi tüüpilised mängurid.

Uurijate väitel on arvutimängurid enamasti terved, nende kehamassiindeks on parem kui USA keskmine, seega pole nad ka kuigi paksud, nad kalduvad kergelt depressiooni, kuid pole kuigi rahutud. Tõenäoliselt väidetakse seda uuringuga kaasnenud küsitluse põhjal, sest muidu peaksid teadlased küll selgeltnägijad olema :)

Vanemad naised on pühendunud mängijad (tuletame meelde, et tegu on Põhja-Ameerikaga), kuid väidavad, et nad kulutavad mängimiseks vähe aega, vähendades tegelikku mänguaega nädalas kolme tunni võrra. Ka mehed vähendavad vastustes oma tegelikku mänguaega, kuid salgavad maha ainult tunni. Ju tuleneb see arvamusest, et viks ja viisakas naine ei sobi mängimisega/mängurlusega kokku, aga meestele on ühiskonnas rohkem lubatud.

Uuringu täielikum ja arvutikeelsem/teaduslikum ülevaade on siin.
Samast ka pilt.

No comments:

Post a Comment