04/10/2009

Saksa kunstnik Uhtna juurtega


Eesti Lastekirjanduse Keskuse Illustratsioonigaleriis (Pikk 73, Tallinn) on praegu Saksa illustraatori Kristina Andresi näitus.

Rohkem kui aasta tagasi seda näitust korraldada kavatsedes ütles kunstiekspert Viive Noor mulle, et selle kunstniku vanaema oli Uhtna mõisapreili, kes 100-aastasena suri 2007. a sügisel. Kristina on Viivi Noore sõnul väga huvitatud oma Eesti (baltisaksa) juurtest ja on ka Uhtna mõisat vaatamas käinud:

"Leidsin ta tööd Bologna messi kataloogist ja need meeldisid mulle väga. Kirjutasin talle ja siis tuli ta korraks Eestisse. Polnud just kõige parem aeg: külm, lumi, aga talle meeldis siin. Ta on noor kunstnik, kelle tütar on suur "draakoniuurija" ja kelle pildid on väga soojad. Oli tõeline rõõm kutsuda teda Eestisse näitust tegema".

1971. aastal sündinud Kristina Andres kujutab palju armsaid ja naljakad detaile, pisikesi kummalisi olendeid, isemoodi loomi ja veidraid situatsioone. Kõige rohkem meeldib talle töötada autoriraamatutega, sest tal on enesel nii palju jutustada, nii sõnas kui ka pildis. Lemmiktehnikaks on koloreeritud ofort.

Näitus jääb avatuks 30. oktoobrini 2009, avatud: E-R 10-18, L 11-16.
Siinsed pildid on näitusekutsetelt.

No comments:

Post a Comment