06/11/2014

Teekond Nõmmelt Euroopasse

Seoses viimase aja poliitiliste sündmustega ja ministrite ümberrivistumistega otsisin üles ühe oma vana loo Õpetajate Lehest. Märtsis 2002 kirjutasin tollasest Nõmme vanemast - Urmas Paet oli noor tubli mees, kelle kohta koolijuhid ütlesid, et haridus- ja kultuuriküsimused huvitavad teda kohe väga.

Loodan, et see link blogis töötab (vahepealsed veebilehe muutused on arhiivi kättesaadavust aeg-ajalt üsna küsitavaks teinud):
http://www.opleht.ee/Arhiiv/2002/22.03.02/tekstid/elu/1.html
Tegu siis artikliga "Nõmme vanem austab haridust", ÕpL 22. märts 2002.

Paet ütles tollal:
"Suudan jätkuvalt eristada olulist ebaolulisest, hinnata seda, mis inimestele tegelikult korda läheb, üritada loogiliselt ja lihtsalt seletada seda, mida teen ja miks ühte või teist asja on vaja nii või naa teha."

Mu meelest suutis ta seda ka välisministrina ja on olnud üks neist poliitikutest, kes aastate jooksul on paremaks ja targemaks küpsenud. Olen tema teekonda ministriametis üsna tähelepanelikult jälginud ja vahel ka valimistel tema poolt hääle andnud. Nüüd on siis tulnud aeg ennast tõestada Euroopa mastaabis ja mitte ära kaduda europoliitikute siit vaadates üsna halli massi.

EDIT 16. nov 2014: eurosaadiku koduleht http://urmaspaet.eu/

5 comments:

  1. Paet jätab veidi pehmo mulje. Inimesena on see tegelikult sümpaatne; aga poliitikuna - ma ei ole kindel. Eks näis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elu on näidanud, et "pehmod" suudavad vajadusel karme ja põhjendatud otsuseid teha, samal ajal kui mõni n-ö kõva tegija võib otsustust ja vastutust nõudvates küsimustes päris ära vajuda.

      Delete
  2. See oli ka hea lugemine...
    http://opleht.ee/18910-geeniuse-naine-ehk-uhe-eestlanna-traagiline-saatus/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Tegelinski! Kirjutasin jah üle hulga aja jälle ühe leheloo. Seda oli väga huvitav teha, päris täispikkuses mu lugu lehte ära ei mahtunudki. Tegelased, erit mees, olid inimestena väga vastuolulised, naisest on üldse vähe teada. Panen selle täispikkuses variandi mõne päeva pärast ka blogisse.

      Delete
  3. Nii palju eestlaste elulugusid on kirjutamata...
    Ometi on iga lugu eriline, nii seegi.
    Hea kui tervikuna lugeda saab, kuigi jah, eestlannast vist oluliselt rohkem mitte...

    ReplyDelete