10/04/2016

Veel kord pilteeposest "Kalevipoeg"


Kaks ja pool aastat tagasi kirjutasin siia blogisse postituse "Tee veel täna üks kultuuritegu!" Toetasin tookord Hooandja kaudu "Kalevipojast" koomiksi tegemise projekti. See oli MTÜ Kultuuripärandi Hoidja kena mõte, mille nad, hoolimata sellest, et Hooandja kaudu siis  raha kokku ei saanud, ka teoks tegid. 2014. a detsembris sai eesti- ja võrukeelse pilteepose "Kalevipoeg" esimene osa valmis, selle kunstnik oli Toom Tragel.

Nood noored mehed on mulle pärast seda ikka aeg-ajalt oma tegemistest kirjutanud. Viimase kirja sain hiljutisteks lihavõttepühadeks. Muu hulgas oli kirjas:

"Aeg lendab kiirelt. Vahepeal on meie projekt teinud hulga muudatusi ja suure arengu edasi. Oleme kaasanud projektiga palju tipptegijaid, et võimalikult hea tulemus saada. Pilteepos "Kalevipoeg" on üks osa "Ajakihid" näitusest, mis avatakse juba selle aasta sügisel uues ERM-i hoones.

Tegime meie projektist ka ühe tutvustava video. Loodan, et antud video pakub huvi ja annab selgema ülevaate kogu projektist. Lisa saab lugeda ka meie kodulehelt. Hakkasime sellel aastal suurelt pihta (II ja III osa korraga). Nii on võimalik väiksemate kuludega ja sujuvamalt edasi liikuda."

Väikese ülevaate projektist saab:
http://www.hooandja.ee/projekt/pilteepose-kalevipoeg-ii-ja-iii-raamat

Kirjas mainitud kodulehe aadress on http://ajakihid.ee/

Projekti saab toetada nii Hooandja kaudu (kuni 15. maini) kui ka kodulehel antud pangaarvele.

Kalevipoja” pilteepose II osa ilmumine on kavandatud selle aasta sügisesse ja III osa 2017. aasta kevadesse. Aga ühtekokku on kavas seitse raamatut, millest igal eri kunstnik ja lisaks muud põnevat.

No comments:

Post a Comment