24/02/2017

Nii see oli...

Üheksa aastat tagasi sai Eesti Vabariigi 90. aastapäeva paiku valmis minu raamat „Eestimaa ilu“, mille kaas blogi kõrvalveerus näha on. Nüüd, nii palju aastaid hiljem võib avaldada toonase saladuse, et õigupoolest rihtisimegi koos kirjastusega Kentaur just nõnda, et sellest saaks nagu meiepoolne väike sünnipäevakingitus Eestile.

Kõik laabus väga kenasti – raamatu mõttest, mida arutasime kirjastaja Anne-Mari Alveriga kirjastuste jõululaadal, valmimiseni läks vähem kui kolm kuud. Raamatu ilmumist toetasid kaks sponsorit, kellele see mõte meeldis ja keda ei tulnud pikalt paluda. Kaanel kasutasin oma sõbra ja kunagise töökaaslase kunstnik Tarmo Tali joonistust, mille taas kord siiagi panen, sest see sobib tänase pidupäevaga.

See lehelugude kogumik sisaldas väikest osa minu ajakirjanikuaastate jooksul kirjutatud vist küll sadadest lugudest. Põhiliselt valisin neid juba sel sajandil kirjutatute hulgast, sekka ka mõned varasemad. Ilmunud olid need Õhtulehes, Õpetajate Lehes ja Elukirjas.

Selleks ajaks olid lugejad harjunud, et sõnapaar „Eestimaa ilu“ tähistab meie kaunist loodust. Mina pean Eestimaa iluks eelkõige inimesi ja kirjutasingi neist, kes on hoidnud vanu ja loonud uusi väärtusi, mis kõik aitavad meie väikesel maal kaunim ja parem olla.

Nüüd hiljuti tegin sellele raamatule oma blogis ka eraldi lehekülje, kus on katkend eessõnast, sisukord ja isikunimede register, mida raamatus ei olnud, aga milles on enamik nimedest, mis selles raamatus ette tulevad.

Arvatavasti olete juba aru saanud, et ma ei ole kuigi sage raamatute kirjutaja ja koostaja, kuid tõenäoliselt ilmub tänavu uus raamat, mida eelmisel aastal kirjutasin ja mis praegu ühes teises kirjastuses töös on.

No comments:

Post a Comment